Cradle to Cradle Certified ®

Circulaire economie

“Afval is voedsel” is de slagzin van de Cradle to Cradle Certified ® filosofie die draait rond de circulaire economie. Cradle to Cradle Certified ® is een programma dat producten en materialen beoordeelt op verschillende aspecten: het gebruik van gezonde materialen, het hergebruik van deze materialen, het gebruik van hernieuwbare energie, verantwoord waterbeheer en de sociale rechtvaardigheid en ethiek van een bedrijf. Elk aspect wordt apart bekeken en krijgt een score van basis, brons, zilver, goud of platina.

Dat Cradle to Cradle Certified ®  de nieuwe standaard is binnen de circulaire economie, is alleen al aan het jaarlijks toenemend aantal gecertificeerde producten te merken. Ook hierin nam Beddeleem drie jaar geleden weer het voortouw! Drie jaar geleden was Beddeleem de eerste en enige producent in de wereld die een wandsysteem aanbood dat het level zilver behaalde.

Toekomst

Steeds meer producten worden ontworpen met de toekomst in het achterhoofd. Hoe zal het product binnen x-jaar gerecycleerd/hergebruikt kunnen worden? Welke en hoeveel energie wordt er gebruikt tijdens het productieproces? Hoeveel water wordt er gebruikt en gaat dit weer proper de natuur in? Dit zijn maar enkele vragen die gesteld worden voor het behalen van een Cradle to Cradle Certified ® certificaat.

Bij de vernieuwing van het certificaat breidt Beddeleem zijn collectie uit met JB PURE 100, het nieuwste product in het gamma. Het dubbel beglaasd wandsysteem heeft een tijdloos karakter met een minimum aan profielen. De glaswand steekt er, met een geluidsisolatie tot 51 dB, met kop en schouders bovenuit.

De glaswanden JB 4000, JB FLUSH, JB PURE 50 en JB PURE 100 zijn zilver en brons gecertificeerd, naargelang de keuze van het glas. De volle wand JB 2000 met metalen panelen is brons gecertificeerd.

Belgische wetgeving

Dit certificaat betekent voor onze klanten dat ze door het gebruik van onze wanden bij een “LEED” project tot 2 punten extra kunnen verdienen. Ook bij “BREEAM-NL” projecten kan men extra punten verdienen in de hoofdstukken ‘Bouwmaterialen’ en ‘Onderbouwde herkomst van materialen’ door het gebruik van Cradle to Cradle Certified ® producten.

scroll to top